Ana Sayfa > Arkeoloji > ‘Cennet çayırları’ doğal sit alanı pozitif enerji ve sevgi saçıyor

‘Cennet çayırları’ doğal sit alanı pozitif enerji ve sevgi saçıyor

Burası ‘Cennet çayırları’ doğal sit alanı. Sofya’ya sadece 70 km uzaklıkta Osikovitsa köyünde günlük yorgunluğunuzu unutup kuş seslerine sevinerek doğa ile bütünleşme fırsatı veren bir cennet parçası bulabilirsiniz.

Burası ‘Cennet çayırları’ doğal sit alanı.

Bir sıra dışı park burası, çünkü tabiat zenginliklerini korurken, masal dünyalarını da canlandırıyor. Burada (Meço Puh) Ayı Winny ile görüşebilir, Kırmızı Şapkalı Kız‘ın büyük annesinin evinde çay içebilir, Aşkın yedi köprüsünden geçebilirsiniz. Fakat dikkat etmelisiniz, çünkü çalılık arasından, ağaç arkasından cadılar, sihirbazlarlar, Baskervillerin köpeği çıkabilir. Bunlar ziyaretçilere sunulan eğlencelerden sadece bazıları. Masalar, sandalyeler, salıncaklar , üzerinde güzel sözler yazılı tabelalar ve daha neler neler.

Bütün bunlar Dr. Vasil Angelov’un eseridir ve tamamen ücretsiz:

‘Dünya ve Bulgaristan’ın genç nesli hayatın bir başka anlamı olduğunu algılamaya başladı. Hayat zenginlik, para ve iktidar üzerinde odaklanmak değil. Her şeyi insanlar için büyük sevgi ile yapıyorum. Benim hoşuma gidiyor ve sevinci görünce, teşekkürleri duyunca, bu bana yetiyor. 10 yıl geçti parkın temeli atılmasından. Ziyaretler günden güne artıyor. Bulgarlar olduğu gibi, çok sayıda yabancı da geliyor.’

Parkın ismi ünlü Amerikan yazar John Steinbeck’in ‘Cennet çayırları’ romanından esinlenerek koyulmuş. Bu şekilde insanın doğa ile bütünleşmesi , bir araya gelmesi üzerinde odaklanmış. Büyük şehrin gerginliğinden kurtulup burada göklere dokunabilirsiniz.

Burada sadece 3 ay içinde ‘Az. Vasiliy Veliki’ kilisesi inşa edildi. Uzan süre çanı yoktu , ama artık bu da gerçek oldu. Ziyaretçilerin çoğu  mekanın tedavi edici gücü olduğuna inanıyor.

Burada çocukların kitap okuması kışkırtılıyor. Parkta gördükleri kahramanlar ile yakından tanışmaları teşvik ediliyor.

Vasil Angelov büyüklerin de kitaplara dönmesi iyi olduğunu düşünüyor:

‘Önde kelimeler, bilgi ve okul geliyor. Ondan sonra dünyamızda hayatı ayakta tutan iman geliyor. İnsanların tükettiği ve kaybetmek üzere olduğu şey ise sevgidir. Günümüzde iktidar ve para sevgisi var. Bundan dolayı Sevginin yedi köprüsünü yaptık.’

İleride park daha da genişletilecek, yeni enteresan şeyler yapılacak. Dr. Angelov ve ailesinin hayırsever çalışmaları ve bağışta bulunanlar sayesinde ziyaretçiler dopdolu bir hayat formülü öğrenebilir: iyilik artı sevgi, ahenk ve neşe kazandırır.

Fotoğraflar: BGNES ve Luiza Lazarova

Kaynak: BNR