Ana Sayfa > Bildiriler > Çarşamba biyokütle santrali mahkemelik oluyor

Çarşamba biyokütle santrali mahkemelik oluyor

Çarşamba’da kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santrali’ne karşı yöre halkı ayağa kalktı. Eğercili köy meydanında toplanan Eğercili, Irmaksırtı ve Çınarlık köyü sakinleri yapılması planlanan santrale tepki gösterdi.

SANTRALE KARŞI TAVRIMIZ SÜRECEK

İlk olarak konuşan Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay, “Yapılması planlanan santrale karşı tavrımız halkımızın desteğiyle sürecek” ifadelerini kullandı.

BİZİ TEMSİL EDENLER BUNA İZİN VEREMEZ

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, birçok noktada çevre sorunlarına karşı mücadele ettiklerini belirtti. Çarşamba Belediyesi eski başkanı Hüseyin Değerli ise, “Çarşamba Ovası’na azot, bakır ile bir ucundan girdiler ve ilerlemeye çalışıyorlar. Biyokütle santralini yaparken insanları aldatmak istiyorlar.” şeklinde konuştu. Irmaksırtı Mahallesi Muhtarı Emrah Özdemir ise yörelerinde bu santrali istemediklerini vurguladı

BU SANTRALE İZİN VERMEYİN

Ziraat Mühendisleri Odası eski başkanı Hayati Tosun, “Herkes bu işin bir tarafından tutmalı. Tarımın siyaseti olmaz. ” ifadelerini kullandı. İnşaat mühendisi Murat Şenel ise, ” Bugün itibariyle tüm masrafları karşılayarak bu santralin yürütmesinin durdurulması için dava açıyoruz. ” ifadelerini kullandı. Şenel, santrale karşı Avukat Serpil Dönmez ile yürütmeyi durdurma talebiyle dava açacak. Yöre halkı da tepkisini dile getirdi.