Ana Sayfa > Bilim > BM: Koronavirüs salgını, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır kriz

BM: Koronavirüs salgını, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır kriz

BM Genel Sekreteri Guterres, koronavirüsün yol açtığı küresel krizin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır kriz olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs salgını nedeniyle İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük krizle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

DW‘nin haberine göre; COVID-19’un sosyoekonomik etkileri konusunda hazırlanan raporun duyurusu için bir video mesaj yayınlayan Guterres, salgının muhtemelen yakın geçmişte benzeri görülmemiş şekilde her ülkede resesyona neden olacağını belirtti. Guterres, salgınının ve ekonomik etkilerinin istikrarsızlığı, kargaşayı ve çatışmaları artırma riski olduğunu savundu.

Guterres, bu nedenle uluslararası toplumu koronavirüs salgınına ve COVID-19 hastalığının neden olduğu sosyo-ekonomik yıkıma karşı daha güçlü ve etkili şekilde karşı koymaya çağırdı.

Guterres, “Bu da ancak herkes bir araya gelirse, siyasi oyunları unutursak ve insanlığın tehlikede olduğunu anlarsak mümkün olur” diye konuştu.

DSÖ UYARILARI DİKKATE ALINMIYOR!

Salgına karşı alınan önlemlerin krizin büyüklüğüyle ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yönlendirmeleriyle eşleşmesi gerektiğini vurgulayan Guterres, her ülkenin DSÖ’nün uyarılarını dikkate almadığına işaret etti.

Guterres, COVID-19 Önlem ve Kurtarma Fonu’nun oluşturulduğunu, bu yolla düşük ve orta gelirli ülkelerin salgının yarattığını krizi atlatma yolunda desteklenmesinin amaçlandığını duyurdu.

BM geçen hafta dünyanın en yoksul ülkelerine koronavirüs salgınıyla mücadele için 2 milyar dolar küresel insani yardım planı başlatmış, hükümetleri plana destek olmaya çağırmıştı.

Dünya Haberleri