Ana Sayfa > Haberler > Bakan Pakdemirli, yaşam alanlarını koruyan Çavuşçugöllü yurttaşlardan kaçırıldı!

Yıllardır Cumhur ittifakının adeta oy deposu olan Konya ili Ilgın ilçesine bağlı Çavuşçugöl’ün köylüleri AKP’nin ayarlarını bozmaya devam ediyor.

Tarlalarının termik santrale kömür elde etmek için kamulaştırılmasına karşı direnen Konya ili Ilgın ilçesine bağlı Çavuşçugöl köylüleri, Tarım Bakanı Ekrem Pakdemirli ile görüşemediler. Bakanla görüşmek için Konya’ya yürüyen çoğunluğu kadın Çavuşçugöllüler, Bakan Pakdemirli’nin toplantı yaptığı otelin önünde saatlerce bekletildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ, KÖYLÜLERDEN KAÇIRILDI

Önceki gün Tarım Bakanı Ekrem Pakdemirli ile görüşebilmek için ellerinde Türk bayrakları ile Konya’ya yürüyen Çavuşçugöllülerin tek amaçları dertlerini Pakdemirli’ye anlatabilmekti. Köye birkaç yüz metre uzaklıktaki tarlaların kömür ocağı yapılması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ellerinden alınmasına karşı haftalardır direnen Çavuşçugöllüler, Bakan Pakdemirli’den tarım arazilerinin kömür ocağı yapılmasına izin verilmemesini isteyeceklerdi. Konya’da, Bakan’ın toplantı yaptığı otelin önünde üç saati aşkın bir süre bekletilen köylüler, “Bakan sizi görecek” diye otelin arka kapısından içeri alınırken aynı anda Bakan Pakdemirli ise otelin ön kapısından adeta köylülerden kaçırılarak çıkarıldı.

KÖYLERİNDEN SEÇTİKLERİ MİLLETVEKİLİ GÖRMEZDEN GELDİ

Çavuşçugöllüleri üzen, Bakan’ın bu şekilde kaçırılmasının yanı sıra köylüleri olan AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir‘in kendilerini görmezden gelmeleri oldu. Milletvekili Özdemir’in kendilerini görmezden gelmesine sitem eden bir Çavuşçugöllü kadın, “Köyümüzün milletvekili bizi görmezden geldi. Ben onun için arabalar süsledim, oylar attım, bayraklar salladım, o beni görmezlikten geldi. Niye bu kadar aşağılıyor bizleri? Biz onun köyündeniz. En azından bir selam verebilirdi. Ben şeker hastasıyım, saatlerce ayakta duruyorum. Bizim kapıda dikildiğimizi duymadı mı bunca zaman? Onun işine öyle geliyor. O zengin adam, biz fakir köylü!”

Fotoğraflar: Ilgın Çevre Platformu

“BUGÜN KONYA’DA YARIN MECLİS ÖNÜNDE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Bakan Pakdemirli ile görüştürülmeyen köylüler, Konya Valisi Vahdettin Özkan’la görüşebildiler. Köylüler, “Bizim mücadelemiz sonuna kadar devam edecek, bugün Konya’da yarın Ankara’da Meclisin önünde. Topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz” dediler.

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.