Ana Sayfa > Hukuk > Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti yaşadıkları bölge Finike ve Muratpaşa’da anıldı | Video

Antalya Finike‘de mermer ocaklarına karşı doğayı savunurken öldürülen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu, ölümlerinin beşinci yılında Türkiye’nin her yerinden ekoloji örgütleri, siyasi partiler ve dostlarının katılımıyla anıldı.

61 yaşındaki Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu, 9 Mayıs 2017’de yaşadıkları dağ evinde öldürülmüş halde bulunmuş, cinayetle ilgili bölgeye yeni taşınmış olan 31 yaşındaki Ali Yamuç gözaltına alınmış ve cinayeti itiraf ederek “para için öldürdüğünü” söylemişti. Katil Yamuç, daha sonra şüpheli olduğu iddia edilen bir şekilde cezaevinde intihar etmişti.

Katilin eşi Fatma Yamuç’un üzerinde de, bir mermer şirketi sahibine hitaben yazılan “On gün içerisinde param gelmezse görüşürüz. İpleriniz cebinizde haberiniz olsun” ifadeleri bulunan bir mektup yakalanmıştı.

Tetiği çeken öldü fakat azmettirenlere dokunulmadı. Büyüknohutçu çiftinin ailesi, dostları, yaşam savunucuları 5 yıldır adalet için mücadele etmeye devam ediyor. Hala aydınlatılmayan Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti cinayeti için adalet istenerek, cinayetin azmettiricisinin de yargılanarak cezalandırılmasını isteniyor.

Büyüknohutçu Cinayeti Dosyası Kapatıldı: Dava AYM’ye Taşınacak

Antalya’da mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu 5 yıl önce, 9 Mayıs 2017’de Kızılcık Yaylası’ndaki evlerinde katledildi. Dosya, ailenin Finike Cumhuriyet Savcılığı’nın azmettiriciler yönünden ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararına itirazı üzerine Elmalı Sulh Ceza Mahkemesine gitti. Mahkemenin, itirazı reddetmesiyle dosya tamamen kapandı. Dava şimdi AYM’ye taşınacak.