Ana Sayfa > Ekoloji > Aydın’da avukatlar JES karşıtı nöbet tutacak

Aydın’da avukatlar JES karşıtı nöbet tutacak

Avukatların bütün Anadolu’ya yayılmaya başlayan Adalet Nöbeti, ‘Çevre İçin Nöbetteyiz’ sloganıyla bu kez Aydın’da ve ana teması ‘çevre’ olarak jeotermal santrallere karşı gerçekleştirilecek.

İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde başlayan ve sonrasında Anadolu’ya taşınmasına karar verilen Adalet Nöbeti, bu kez Aydın Barosu öncülüğünde Aydın Barosu’nda yapılacak. Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Türkiye’nin her bölgesinden baro başkanları ve avukatların katılacağı nöbetin temasının ‘çevre’ olduğunu açıkladı. Aydın’daki ‘Çevre İçin Nöbetteyiz’ sloganıyla ve ana teması ‘çevre’ olarak jeotermal santrallere karşı gerçekleştirilecek.

“ÇEVRE İÇİN NÖBETTEYİZ”

Cumhuriyet’in haberine göre; Aydın Barosu ev sahipliğinde Aydın Adliyesi’nde tutulacak olan nöbete Türkiye’nin her bölgesinden baro başkanları ve avukatların gelmesi bekleniyor. Ocak ayında Antalya’da öldürülen gazeteciler ve tutuklanan avukatlar için toplandıklarını belirten Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, şubattaki toplantının temasının çevre olacağını anlattı.

“Çevre İçin Nöbetteyiz” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Bozkurt, “Cumhuriyet gazetesi ve tutuklu avukatlar için başlattığımız Adalet Nöbeti’nin konusu çevre olacak. Aydın’ın jeotermallere karşı verdiği mücadaleyi tüm Türkiye biliyor. Jeotermel meselesi maalesef burada can alıcı noktada. Ülke çapında da böyle bir sıkıntı olduğu için biz de Aydın’ı ve çevreyi korumak için Adalet Nöbeti’nde olacağız. Son zamanlarda artan jeotermallere ve kirletilen, yok edilen çevreye dikkat çekeceğiz” dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 2019 Ekim ayında gerçekleştirilen Büyük Menderes Havzasında Jeotermal Enerji Santrali Gerçeği Çalıştayı‘nda, Türkiye bulunan 48 jeotermal enerji santralinin 27’sinin Aydın’da bulunduğunu ifade etmişti. Koromaz, 25 satralin de yapım hazırlıklarının devam ettiğini belirmişti.