Ana Sayfa > Ekoloji > Aydın, JES mezarlığı haline getirildi!

Aydın, JES mezarlığı haline getirildi!

Aydın’da Köşk’e bağlı Mezeköy Mahallesi’nde kurulmak istenen JES’lere karşı çıkan vatandaşları CHP Milletvekili Süleyman Bülbül ziyaret etti. Bülbül, “Aydın, JES mezarlığı haline getirildi” dedi.

Aydın Köşk’e bağlı Mezeköy Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan JES yatırımı için Cumhurbaşkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı alınmıştı. Mezeköylü vatandaşlar ise mahallelerinde JES kurulmasına karşı çıkmaya devam ediyor. JES kurulmasını istemeyen vatandaşları, CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül ziyaret ederek destek verdi.

JES YAPILMASI PLANAN YER YAŞAM ALANINA 50 METRE UZAKLIKTA

Mahallelilerle konuşan CHP’li Süleyman Bülbül, “Bu yolun hemen üzerinde Mezeköy var. Jeotermal santral için acele kamulaştırılmış, ruhsat verilmiş, peşkeş çekilmiş ve bakanlık tarafından “ÇED gerekli değildir kararı” verilmiş bir arazi var. Şu yaşam alanına, şu doğaya, şu güzelliğe bakar mısınız? Eğer buraya JES kurulursa bu köyde yaşanmaz, bacadan çıkan zehir herkesin hayatını olumsuz etkiler. Mahalleliler buraya dava açtı ama şirket dava sonuçlanmadan bu araziye girmeye çalışıyor, bu kabul edilemez. JES’ten çıkan bu zehir DSÖ tarafından kanserojen olarak kabul edilmiştir” dedi.

Bu sözlerin üzerine mahalleli, “Benim evim buraya sadece 50 metre uzaklıkta” diyerek JES yapımına tepki gösterdi.

Açıklamalarına devam eden CHP’li Bülbül, “Bu acele kamulaştırma kararlarından bu JES’lerden Aydın’ın havasını, suyunu, toprağını zehirlemelerine yeter diyoruz. Aydın’ı JES’lerin mezarlığı haline getirdiler” dedi.

Evrensel