Ana Sayfa > Dünya > Avrupa sendikalarından ortak açıklama: İnsan hayatı kârdan önemlidir!

Avrupa sendikalarından ortak açıklama: İnsan hayatı kârdan önemlidir!

Avrupa sendikaları, artan koronavirüs kriziyle başa çıkmak için insan hayatının kârın önüne konmasını talep eden ortak bir açıklama yayımladı.

Fransa‘dan Genel İş Kofederasyonu (CGT), Yunanistan‘dan Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME), İtalya‘dan Sendikal Birlik (USB), İspanya‘dan Ulusal İşçi Komiteleri (LAB), Birleşik İşçi Merkezi (CUT) gibi sendikaların dahil olduğu büyük sendika birlikleri, ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada artan koronavirüs kriziyle başa çıkmak için insan hayatının kârın önüne konması talep edildi.

Açıklamada “Koronavirüs salgını, sağlık sistemini bir bireysel sorumluluk meselesi ve büyük kâr getiren bir alan olarak ele alan politikaların, insanların hayatlarında yarattığı trajik sonuçları ve riskleri gösteriyor. Bu, kamu hastaneleri ve servislerinin yetersiz personel istihdamı, altyapı eksikliği, yetersiz fonlama ve ciddi tıbbi-bakım eksikliğinin bir sonucudur. Büyük sağlık-sigorta şirketlerinin çıkarları için sosyal güvenlik, korunma ve halk sağlığı sistemini dağıtan Avrupa Birliği (AB) ilkeleri, Avrupa halkları için trajik sonuçları ve riskleri olan siyasal seçimlerdir” denildi.

KÂR, İŞÇİLERİN YAŞAMI VE SAĞLIĞI ÜZERİNDE TUTULAMAZ!

Sendikalar, özellikle krizin bu döneminde kârın işçilerin hayatları ve sağlıklarının üzerinde tutulamayacağının altını çizdi. Hastane ve hizmetlerde; tam personel istihdamı, kamu sağlığı harcamalarının arttırılması, güvenlik için gerekli araç ve gereçlerin tedariki, hasta işçiler için ücretli izin, göçmenler ve mülteciler için özel bakım ve devlet destekli ücretsiz ve evrensel sağlık hizmeti gibi bir dizi talepte bulundular.

Sendikalar ayrıca, insanların yaşamlarını salgından kurtarmak için dünyanın her tarafında yorulmadan çalışan sağlık görevlilerinin, hemşirelerin ve diğer hastane personellerinin destansı çabalarını da takdir ettiklerini belirtti.

Dünya Haberleri