Ana Sayfa > Bildiriler > ARÇEP: Koronalı günlerde Kanal İstanbul ihalesi topluma ihanettir!

ARÇEP: Koronalı günlerde Kanal İstanbul ihalesi topluma ihanettir!

Artvin Çevre Platformu (ARÇEP) tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “halk koronalı günlerden sağlık hizmeti beklerken, AKP iktidarının ise sermaye için rant hizmeti peşinde koştuğu” eleştirisi yapıldı. Kanal İstanbul Projesi‘nin böyle bir ortamda ihalesinin yapılmasına sert tepki gösteren ARÇEP, bu ihalenin topluma ihanet anlamına geldiğini belirtti.

Tüm dünya genelinde korona virüs salgını nedeniyle her yerde uygulanan karantina günleri, insanları evlerine hapsederken, bu durumun doğa talanı için bir fırsat gibi görülmesi ve ekolojik tahribata yol açacak projelerin hayata geçirilmek için siyasi iktidar tarafından yapılan uygulamalar, artık daha yüksek sesle tepkilere neden oluyor.

En çok tepki çeken bu uygulamalardan biri, pek çok ekoloji örgütü yanı sıra, bilim ve hukuk dünyasından, siyasi partilere ve STKlara kadar hemen her kesimde “bir yıkım projesi” olarak tanımlanan Kanal İstanbul Projesi‘nin ilk ihalesinin yapılması yönünde geçtiğimiz gün iktidar tarafından atılan adım oldu. Topluma zorla dayatılmak istenen bu şaibeli projenin böyle bir ortamda inatla uygulanmak istenmesine karşı bir ses de ARÇEP tarafından yükseltildi.

Ekoloji Birliği bileşenlerinden Artvin Çevre Platformu (ARÇEP) tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “halk koronalı günlerde sağlık hizmeti beklerken, AKP iktidarının ise sermaye için rant hizmeti peşinde koştuğu” eleştirisi yapıldı. Kanal İstanbul Projesi‘nin böyle bir ortamda ihalesinin yapılmasına sert tepki gösteren ARÇEP, bu ihalenin topluma ihanet anlamına geldiğini belirtti. Artvin Çevre Platformu (ARÇEP)’in konuyla ilgili yaptığı açıklaması şöyle:

KORONALI GÜNLERDE BU İHALE TOPLUMA İHANETTİR

“Ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri Korona Virüs belasıyla uğraşırken, AKP yandaşlarına ve yeşil sermayeye rant projesi olan ‘’Kanal İstanbul Projesi’ne’’ ısrarla devam ediyor. Krizi fırsata çevirmeyi düşünerek ’Kanal İstanbul Projesi’nin’’ ilk ihalesini gerçekleştirdi.

Korona virüs salgınının ülkemizi yangın yerine çevirip insanlarımızı perişan ederken, zaten rayından çıkmiş olan ekonomik sistemi tepe taklak ederken, rant hırsıyla gözünü köreltmiş, yangından mal kaçırırcasına ’Kanal İstanbul Projesi’nin’’ ilk ihalesini yapması bu topluma yapılmış bir ihanettir.

HALK SAĞLIK HİZMETİ BEKLERKEN, İKTİDAR RANT HİZMETİ PEŞİNDE

Toplumun baştacı olması gereken yaşlılarımıza el uzatmayıp onları çaresizce eve hapseden, salgın nedeniyle işsiz kalan hizmet sektöründeki yurttaşlarımızın açlığa mahkum olmasına aldırış etmeyen, İdlip’ten gelen şehitlerimizi artık dikkate bile almayan, sınırlarımızda ne durumda oldukları bile artık konuşulmayan sığınmacıların durumlarını unutturan AKP yine yandaşlarıyla kol kola rant peşinde koşuyor.

Bizler; toprağına, suyuna, yeşiline kısacası ‘’Yaşam Alanları’na’’ sahip çıkanlar, yıllardır doğanın dengeleriyle uğraşmanın büyük felaketleri beraberinde getireceğini hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Doğanın bu denli yok edilmesinin sonuçlarından ders almayan uluslar arası sermaye ve yerli işbirlikçilerini KORONA VİRÜS belası da durduramıyor. Cerattepe’den Kazdağları’na Munzur’dan Aydın’a yaşam alanlarımızın talanına devam ediyor.

Artvin Çevre Platformu (ARÇEP), işte böylesine ağır koşulların yaşandığı bir dönemde : İstanbul’un mevcut su kaynaklarının yok edilmesine de sebep olacak olan ‘Kanal İstanbul Projesi’nden vazgeçilsin, ayrılan bütçe öncelikle Korona Virüs ile mücadelede kullanılsın, deprem tehdidi ile yaşayan öncelikle İstanbul ve diğer kentlerde depreme karşı önlemlerde kullanılsın diyor.

Kanal İstanbul Projesi bir felaket projesidir! Kanal İstanbul için ayrılan bütçe KORONA VİRÜS ile mücadele için kullanılmalıdır…

ARÇEP (Artvin Çevre Platformu)