Ana Sayfa > Ekoloji > AKP’li belediyenin satışa çıkardığı ata topraklarına sahip çıktılar

AKP’li belediyenin satışa çıkardığı ata topraklarına sahip çıktılar

İzmir’de AKP’li Bergama Belediyesi’nin 50 milyon TL’den fazla değer biçilen 832 dönüme yakın 19 tarlayı satışa çıkarmasına tepki gösteren yurttaşlar, traktörler ile satış kararı alınan arazileri sürdü, arpa ve buğday ekti.

Bergama Belediyesi’nin 50 milyon TL’den fazla değer biçilen 832 dönüme yakın, 19 tarlayı satışa çıkarması köylüleri isyan ettirdi. Büyükşehir Yasası ile Bergama Belediyesi’ne geçen ve “köy malları” olarak bilinen bu arazilerin satılmamasını isteyen köylüler, sıra dışı bir eyleme başvurdu. Yurttaşlar traktörler ile satış kararı alınan arazileri sürdü, arpa ve buğday ekti.

ATA TOPRAKLARINI SÜRDÜLER

Ajans Bakırçay’ın haberine göre, gençler yapılan eylemin ardından, “Atalarımızdan bize miras topraklarımızı satmayın, tarım arazileri atalarımızdan babalarımıza, onlardan bize, bizlerden de çocuklarımıza kalacak. Bu vebalin altına girmeyin. Biz bu konuda ki duruşumuzu sergilemek ve konuya yetkililerin dikkatini çekmek için bugün bu eylemi gerçekleştirdik. Kararlıyız, bu toprakları sattırmayacağız” şeklinde açıklama yaptılar.

NE OLMUŞTU?

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı ve yönetimi, büyükşehir yasasıyla himayesine geçen 19 adet tarla vasfındaki köy arazisi ile ilgili satış kararı aldı. Bergama Belediyesi Meclis Toplantısı’nda meclise önerge getiren AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya, CHP ve İYİ Partililer tepki göstererek gündemden önergenin çekilmesini istedi. Ancak önerge tüm itirazlara rağmen AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Buna göre Aşağıkırıklar’da 2 adet toplam 56.738 metrekare, Ayaskent’te 1 adet 103.133 metrekare, Ertuğrul Mahallesi’nde 1 adet 23699 metrekare, Çitköy’de 1 adet 85.874 metrekare, Dağıstan’da 3 adet 98.849 metrekare, Ferizler’de 3 adet 56.586 metrekare, Kadıköy’de 7 adet 328.794 metrekare ve Kurtuluş Mahallesi’nde 1 adet 78.265 metrekare tarla vasıflı taşınmaz elden çıkarılacak.