Ana Sayfa > Haberler > Akkuyu NGS’de 250 işçi iş bıraktı: ‘4 aydır maaşlarımızı alamıyoruz’

Akkuyu NGS’de 250 işçi iş bıraktı: ‘4 aydır maaşlarımızı alamıyoruz’

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali’nde, 250 taşeron firma işçisi, maaşlarının ödenmediğini belirterek iş bıraktı.

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santral projesinde, ikinci türbinde çalışan 250 taşeron firma işçisi, maaşlarının ödenmediğini belirterek iş bıraktı.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin ikinci ünitenin reaktörünün türbin binaları ve yardımcı binaları inşasında çalışan işçiler mesai saatlerinde eylemlerini sürdürüyor. Eylem yapan işçilerin her birinin iki aylık maaş tutarlarının 14’er bin TL olduğu, taşeron şirketin de henüz bilinmeyen bir nedenle ödemeleri yapmadığı belirtiliyor.

Cumhuriyet‘in haberine göre; CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, hükümete “İşçilerimiz bu zor şartlarda elektriğin, doğal gazın, gıda ürünlerinin bu kadar pahalandığı bir dönemde 4 aydır maaşını alamazken siz ne yapıyorsunuz?” sözleri ile seslendi.

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali’nde, taşeron firma bünyesinde çalışan 250 işçi iki aydır maaşlarının ödenmediğini belirterek, 5 gün önce iş bırakmıştı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, işçilerin eylemi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“AKP 20 yılda ülkemizi öyle bir hale getirdi ki, kamu projelerinde dahi emekçilerin maaşları ödenemiyor. Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde taşeron firmalarda çalışan işçilerimizin maaşı 4 aydır ödenmiyor. Burada hükümete sesleniyorum: İşçilerimiz bu zor şartlarda elektriğin, doğal gazın, gıda ürünlerinin bu kadar pahalandığı bir dönemde 4 aydır maaşını alamazken siz ne yapıyorsunuz? Akkuyu Nükleer Güç santralinde çalışan işçilerimize sesleniyorum. Her zaman yanınızda olduk. Bundan sonra da hakkınızı almanız konusunda sizlerin yanında olacağız.”

İŞÇİLER TOPLUCA YÜRÜDÜ, JANDARMA ÖNLEM ALDI

Akkuyu’da iki aylık maaşlarını ödenmediği için eylem yapan işçiler dün sabah saatlerinde ikinci ünitenin çalışma sahasına gitti. Burada bir süre toplu olarak yürüyerek eylem yapan işçiler, işverenin işe başlama yönündeki çağrılarını dinlemeyerek maaşları ödeninceye kadar eyleme devam edeceklerini dile getirdi.

Akkuyu’da yaşanan işçi eylemi nedeniyle jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgede yağan yağmura rağmen işçilerin eylemi sürdürdükleri öğrenildi.

ŞİRKETTEN İŞÇİYE: ‘PARA MARA YOK, BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN’

İşçilerin eylemi sürürken, bir işçi ise şunları söyledi:

“Ben Mersin Akkuyu’da çalışan bir işçiyim. 2 aydır maşlarımızı alamıyoruz, 4 gündür eylemdeyiz. Eylem yaptığımız için yarın toplu çıkış verecekler. Bizleri koşulsuz işten çıkaracaklar. Yarın da eylem yapacağız, ancak hiçbir şekilde sesimizi duyuramıyoruz. Bizim sesimiz olur musunuz? Kiramızı ödeyemediğimiz için ev sahibi evden çıkartıyor. Bir işçi ‘mutfak masrafı için param yok’ deyip feryat ettiği için dün çıkışı verilmiş. Burada haksızlık hat safhadadır. Bugün de şantiye şefi ‘para mara yok, başınızın çaresine bakın’ diyor. Yarın yürüyüş var sesimizi duyurursanız seviniriz. Şirketimiz Gentes bizleri çok mağdur etti.”