Ana Sayfa > Ekoloji > Akbelen direnişi 7. gününde de sürüyor: Çav Bella eşliğinde dans, Sunay Akın ve Deniz Ataç’tan ziyaret

Muğla’nın Milas ilçesinde termik santral alanının genişletilmesi için Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesildiği bölgede direniş devam ediyor. İlk günden bu yana kolluk kuvvetlerinin orantısız gücüne maruz kalan yurttaşlar, bugün de jandarma ablukası alında Çav Bella eşliğinde dans etti. Akşam saatlerinde Akbelen Ormanı’na TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç ile birlikte gelen oyuncu Sunay Akın kesilen 300 yıllık ağaçları görünce isyan etti.

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda, Limak Holding’in ağaçları katletmesine karşı yöre halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi 7. günde de sürüyor. Akbelen Ormanı’nda katliam sürerken köylülerin ve dayanışmaya gelenlerin mücadelesi devam ediyor.

Yurttaşlar direnişte ısrarcı olmaya devam ederken, jandarma da yurttaşları TOMA’larla, biber gazlarıyla ve gözaltılarla sindirmeye çalışıyor.

JANDARMA ABLUKASINDA DANS

Akbelen ormanındaki direnişlerini sürdüren çevrecilere katılımlar ve destekler gelmeye de devam ediyor. Akbelen ormanındaki nöbetlerini ve direnişlerini sürdüren çevreciler bugün de Çav Bella eşliğinde dans etti.

“BURADAKİ KATLİAMI CAHİL BİLE YAPMAZ”

Sunay Akın kesilen 300 yıllık ağaçları görünce isyan etti.

Akşam saatlerinde Akbelen Ormanı’na TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç ile birlikte gelen şair ve oyuncu Sunay Akın, “Bu katliamı cahil bile yapmaz. Buraya gelince upuzun bariyer, onlarca jandarma, polis görünce Suriye sınıra geldim sandım. Sınırı böyle korumuyarlar. Kimi kimden koruyorsunuz? Buradaki katliamı cahil bile yapmaz. Şu elimdeki kozalak bir çocuk, bir insan, bunların onbinlercesini öldürdüler” dedi, asırlık ağaçların önünde tepki gösterdi.

“ÇOK KIRGIN, KIZGIN VE ENDİŞELİYİZ”

TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç: “Bu gidişatı hiç iyi görmüyoruz”

TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç ise kurum adına bir açıklama yaparak, “Bu gidişatı hiç iyi görmüyoruz” dedi. Uzun zamandır süreci ve alanı takip ettiklerini belirten Ataç, “Çok kırgınız, kızgınız, tepkiliyiz ve çok endişeliyiz. Çünkü Türkiye, maden ocakları ruhsatlarının çok geniş yayılma riskiyle karşı karşıya. Akbelen’deki kömür hadisesi aslında kocaman bir çıbanın ufacık bir ucu. TEMA olarak bu gidişatı iyi görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Protest müziğin son dönemlerdeki sevilen grubu Praksis de Akbelen’de direnişçilerle birlikte

Ajanslar