Buradasınız
Ana Sayfa > Haberler > Üniversitede kepçenin önüne yatan yerli tohumcu Profesör, hukuk mücadelesini kazandı

Üniversitede kepçenin önüne yatan yerli tohumcu Profesör, hukuk mücadelesini kazandı

Tarım Bakanlığı ve AB destekli ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nin bilim tarlasına dozerle girip tahrip eden Pamukkale Üniversitesi rektörü, yeşermiş fideleri can siperane şekilde korumaya çalışan iki bilim insanını da tartaklamıştı!

Kepçenin önüne yatan Profesör, hukuk mücadelesini kazandı. Yerli tohum üretim tarlasına giren iş makinelerine direnen akademisyen Fevziye Toprak haklı çıktı. Rektör bilim insanlarının yerli tohum ürettiği alanı kepçelerle yıkmak istemişti.

ANKA Haber Ajansı‘nın haberine göre; merkezde çalışan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak’ın gece sabahlara kadar nöbet tutmasına rağmen, ertesi günü Rektör Bağ’ın başında bulunduğu dozerli ekip, Türkiye’nin gıda geleceğinin mihenk noktalarından biri olan BİYOM’a ait alan dozerle kazılarak yıkılmak istenmişti.

Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, iş makinelerini durdurmak için kepçenin önüne yatmıştı. PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ da çalışma alanına gelerek görevli bilim insanları ile tartışmış çalışmaların devam ettirilmesini istemişti.

Pamukkale Üniversitesi’ndeki milyonluk bilim tarlalarını kurtarmak için iş makinesinin önüne yatan profesör hukuk mücadelesini kazandı.

Üniversitenin, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uyguluma ve Araştırma Merkezi’nin taşınmasına ilişkin çalışma için Denizli İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yerli tohum üretim tarlasına giren iş makinelerine direnen akademisyen Fevziye Toprak: “Ülkeme hizmet için yurt dışından geldim, yerlerde sürüklendik” dedi.

“Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında PAÜ Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı. Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor” diyen Prof. Toprak, “Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ve bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz” şeklinde olay sonrası açıklamalarda bulunmuştu.

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur. Amacı; birlik ve dayanışma temelinde ekoloji mücadelesini yükselterek, daha güçlü şekilde doğayı ve yaşamı savunmaktır.
https://ekolojibirligi.org

2 thoughts on “Üniversitede kepçenin önüne yatan yerli tohumcu Profesör, hukuk mücadelesini kazandı

  1. BU YİĞİT ve KAHRAMAN HANIMEFENDİ HOCAMIZI YÜREKTEN ALKIŞLIYORUM.
    YÜCE RABB’IMIZ, BÖYLE KAHRAMANLARIMIZIN SAYISINI ÇOĞALTIR İNŞAALLAH.
    OLAYIN ESASI İNCELENDİKTEN SONRA BU REKTÖR HÂLÂ ORADA DURACAKSA BÜYÜK BİR HAYÂL KIRIKLIĞINA UĞRARIZ.

  2. Türkiye’nin tarımının kalkınması için yerli tohumculuğun gelişmesi gerekir. GDOlu tohumların ayıklanması lazım.

Bir yanıt yazın

Top