Buradasınız
Ana Sayfa > Hukuk > Siyanürle altın arama çalışmalarına Erbaa köylülerinden tepki: “İşkence bu”

Siyanürle altın arama çalışmalarına Erbaa köylülerinden tepki: “İşkence bu”

Tokat’ın Erbaa ilçesinde Sakarat ve Boğalı yaylalarında ‘siyanürlü altın arama’ çalışmalarını ‘işkence’ olarak nitelendiren Keçeci köyünden kadınlar, “Sağlığımızı düşünüyoruz. Malımızı, canımızı, doğamızı korumak istiyoruz” dediler.

Tokat‘ın Erbaa ilçesinde Sakarat ve Boğalı yaylalarında ‘siyanürlü altın arama’ çalışmalarını ‘işkence’ olarak nitelendiren Keçeci köyünden kadınlar, “Sağlığımızı düşünüyoruz. Malımızı, canımızı, doğamızı korumak istiyoruz” dediler. 

Erbaa ilçesi Belediye Başkanı MHP’li Ertuğrul Karagöl‘ün de tepki gösterdiği, Sakarat ve Boğalı yaylalarında ‘siyanürlü altın arama’ çalışmalarına karşı köylü kadınlar da kampanya başlattı. Keçeci köyünden kadınlar altın arama çalışmalarını ‘işkence’ olarak nitelerken, “Sağlığımızı düşünüyoruz. Malımızı, canımızı, doğamızı korumak istiyoruz” dediler. 

Erbaa’nın Kozlu, Çerkesfındıcak ve Keçeci köyleri çevresinde ‘altın arama çalışmalarına’ köylüler karşı çıkıyor. Fatsa‘daki altın madeninin doğaya verdiği zararın boyutlarını gördüklerini ifade eden köylüler, Kelkit Çayı başta olmak üzere Yeşilırmak gibi bölgedeki akarsuların ‘süyanürle’ zehirleneceğini belirtiyorlar. 

“KÖYLÜLERE İŞKENCE BU”

Altın arama çalışmalarını köylülere ‘işkence’ olarak nitelendiren köylü bir kadın, “Bu bir işkence. Kadınlarla birlikte iş makinelerinin önüne yatar, bütün direncimizi kullanırız” dedi. 

“MADEN İSTEMİYORUZ, YETER!”

Çalışmaları kabul etmediklerini ve istemediklerini vurgulayan Erbaalı köylü kadın, “Malımız, canımız var. Biz kendimizi koruyoruz. Altın aranmasını istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Bir başka köylü kadın ise, altın arama çalışmalarına tepkisini şöyle dile getirdi: “Biz istemiyoruz, sağlığımızı düşünüyoruz. Malımızı, canımızı, doğamızı korumak istiyoruz.” 

“MALIMIZI, CANIMIZI, DOĞAMIZI KORUMAK İSTİYORUZ”

Keçeci köyü meydanında bir araya gelen köylüler, hep bir ağızdan slogan atarak maden istemediklerini söylediler. Köylüler, “Havama, suyuma, toprağıma, yaşamıma dokunma” dediler. 

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur. Amacı; birlik ve dayanışma temelinde ekoloji mücadelesini yükselterek, daha güçlü şekilde doğayı ve yaşamı savunmaktır.
https://ekolojibirligi.org

Bir yanıt yazın

Top