Buradasınız
Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Prof. Dr. Özbaran: “Muammer Arabulan’ın En büyük mirası taşıdığı direnç bayrağı olacaktır”

Prof. Dr. Özbaran: “Muammer Arabulan’ın En büyük mirası taşıdığı direnç bayrağı olacaktır”

Turgutlulu tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. Salih Özbaran, dün hayatını kaybeden ‘Çevreci Dede’ lakaplı Muammer Arabulan ile ilgili bir mesaj yayınladı: “Turgutlu Çevre Platformu’nun sembolüydü O”

Muammer Arabulan, Turgutlu Çaldağı ormanında yapılacak orman karliamının durdurulması için tek başına başlattığı çadır direnişi nöbeti sırasında yanına gelen ziyaretçileri ile

Turgutlulu tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. Salih Özbaran, dün (3 Şubat 2022) sabah saatlerinde hayatını kaybeden ‘Çevreci Dede’ lakaplı Muammer Arabulan ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Özbaran’ın mesajı şu şekilde:

“Bir saat kadar önce, çevreyle ilgili sorunları dert edenlerin başında gelenlerden biri olan hemşehrim, dostum Veysel Kuşoğlu haber iletti ki, Kasaba’mızın güngörmüş delikanlısı, çevre sevdalısı Muammer Arabulan‘ı kaybetmişiz.

Onu, Turgutlu caddelerinde, toplantı salonlarında, protesto mitinglerinde, göğsünde taşıdığı “vahşi madenciliğe hayır” uyarı yazısıyla göremeyeceğiz artık. Ama, Çaldağı adlı kitabımda fotoğrafların başına yerleştirdiğim bu simge kişi, Turgutlu tarihinin baş köşesinde şu saatten itibaren yerini aldı bile.

Nasıl yerini almasın ki, tabiatın tahribatına, doğanın yok sayılmasına, çevrenin tarumar edilmesine karşı ses yükselten, gereken uyarıları yapan, yıkım karşısında dik duran ve kendilerini sorumlu hisseden bilginlerin, duyarlılık gösterenlerin, Turgutlu Çevre Platformu’nun sembolüydü o.

Kârını, menfaatini  insanlara ve tüm canlılara zarar vererek elde etmek isteyenlere karşı bir kaleydi o. Kurtulucaktır Muammer Abi’miz. En büyük mirası, hiç şüphe yok ki taşıdığı direnç bayrağı olacaktır. Dilerim, bu bayrağı genç nüfus, bilinçli bir şekilde taşır, vasiyetini canlı tutar.

Rahat uyu biraz yaşlanmış ama delikanlı, Kasaba’nın (Turgutlu’nun) övünç kaynağı. Rahmet seninle olsun.”

Prof. Dr. Salih Özbaran


Turgutlu’da Çaldağı’nın zirvesinde madene karşı yapılan eylemde Muammer Arabulan’ın yaptığı konuşma
Muammer Arabulan’ın yaklaşan doğa felaketi konusundaki Turgutlu halkına yaptığı uyarı

Metin Sert
1959 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dünyaya geldi. Çevre sorunları ve ekoloji mücadelesi ile ilgisi 1997 yılında Leylek Çayı‘nın akibeti ve bazı çocuk ölümlerini araştırarak başladı. Bugün başta Turgutlu Çaldağı’ndaki nikel madenciliği ve diğer çevresel tehditlere karşı mücadele yürüten TURÇEP YK üyeliği ile ayrıca EGEÇEP ve Ekoloji Birliği'nde de YK üyeliği görevlerinde bulundu.
https://ekolojibirligi.org

Bir yanıt yazın

Top