Buradasınız
Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > İkizköy Muhtarı Nejla Işık’tan YK Enerji’ye tokat gibi cevap: “Paranız beni satın almaya yetmez!”

İkizköy Muhtarı Nejla Işık’tan YK Enerji’ye tokat gibi cevap: “Paranız beni satın almaya yetmez!”

YK Enerji temsilcilerinin Muğla’da ve ülke genelinde “paranın satın alamayacağı kimse yok” diyerek “İsteseydik Nejla Hanımı seçtirmezdik” ifadelerine karşı İkizköy Muhtarı Nejla Işık, “Onların parası beni satın alamaya yetmez” dedi.

Akbelen Ormanı’nda gerçekleştirdiği yıkımla kamuoyunun büyük tepkisini çeken Limak ve İçtaş ortaklığındaki YK Enerji, eylül ayında başladığı zeytin sökümlerinin yine büyük tepki yaratması nedeniyle 15 Ekim Salı günü basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmişti. Toplantıda gerçekleştirilen sunumların içeriği, sökülen zeytinlerin akıbeti ve YK Enerji’de konuşulanların tüm detaylarını, “YK Enerji’de konuşulanlar: Akbelen’den sökülen ağaçlar yoğun bakımda” başlığıyla manşetimize taşımıştık.

Haberde de yer alan, şirket temsilcilerinin “İsteseydik Nejla Hanımı seçtirmezdik” söylemlerine karşı İkizköy Muhtarı Nejla Işık ateş püskürdü. Şirket temsilcilerinin, “Burada da ülkenin genelinde de paranın satın alamayacağı kimse yok. Böyle bir amacımız olsaydı Nejla Hanım seçilemezdi” ifadelerine de sert tepki gösteren Işık, “Onların parası beni satın almaya yetmez” dedi.

“KÖYLÜLERE BASKI YAPTILAR”

Şirket temsilcileri, “Madenle zeytin bir arada olur” diyerek zeytinlerini ve yaşam alanlarını korumak isteyen muhtarlarla karşı karşıya gelen 18 köy muhtarıyla uyum içinde olduklarını belirtmişti. Şirket temsilcisi, “Biz isteseydik Nejla Hanımı muhtar seçtirmezdik” ifadesine karşın, “Seçtirmezdik derken?” sorusuna, “Hani diyorlar ya, çanta çanta muhtarlara para vermişler o nedenle madene evet diyorlar diye, kimseye 1 lira dahi vermedik. Herkes bize inandığı için yanımızda duruyor. Burada da ülkenin genelinde de paranın satın alamayacağı kimse yok. Böyle bir amacımız olsaydı Nejla Hanım seçilemezdi” ifadelerini kullanmıştı. “Seçim zamanında köylülere nasıl baskı yapıldığını biz biliyoruz” diyen Nejla Işık ise, “Örneğin, şirkette çalışan bir işçiyi aza gösterdim diye işçiye olmadık baskı yaptılar. Adını azalıktan sildirmezse işten atmakla tehdit ettiler. O işçinin ailesine de nasıl baskı yapıldığını biz biliyoruz” iddialarında bulundu.

İkizköy Muhtarı Nejla Işık

6 SENE ÖNCE PARA TEKLİF ETMİŞLER!

“Onların parası beni satın almaya yetmez” diyen Işık, “Yetseydi zaten 6 sene önce teklif ettikleri parayı kabul edip buradan çoktan gitmiş olurdum. O yüzden onların parası bize, bana sökmez” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİ YAPTILAR, SEÇİLMEME ENGEL OLAMADILAR!”

“Şirket istemeye istemeye seçildim” diyen Işık, “İstedikleri kadar para dağıtmadık desinler, onlar muhtar olmamı istemedi, eski muhtarı kullandılar, eski muhtar 70 oy aldı” dedi. “Paralarıyla, güç gösterileriyle, baskılarıyla her şeyi yaptılar ama seçilmeme engel olamadılar. O nedenle istedikleri kadar ‘Nejla hanımı isteseydik seçtirmezdik’ desinler, ben seçildiğimde içleri kan ağladı” diye konuştu.

İkizköylüler toprakları ve ormanları için mücadelede kararlılar

“TAVRIM NETTİR!”

Şirket yetkililerinin muhtar seçildikten hemen sonra kendisini tebrik etmek için aradıklarını ifade eden Işık, “Bu ikiyüzlülük de bize sökmez. Ben onlara karşı tavrımı net bir şekilde koydum, onların beni satın alabileceği bir gücü yok. Belki başkasını satın aldılar, belki 18 muhtarı da satın aldılar ama burada en sona da kalsam beni asla alamazlar, alamayacaklar” açıklamalarında bulundu.


Gazete YeniGün

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur. Amacı; birlik ve dayanışma temelinde ekoloji mücadelesini yükselterek, daha güçlü şekilde doğayı ve yaşamı savunmaktır.
https://ekolojibirligi.org

Bir yanıt yazın

Top