Buradasınız
Ana Sayfa > Bildiriler > Fatsa’da altın madeni işletmesi kapasite artırımına gidiyor

Fatsa’da altın madeni işletmesi kapasite artırımına gidiyor

Ordu Çevre Derneği, siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madenciliğin kapasite artırımına gitmesine tepki gösterdi, 27 Nisan’da yapılacak İDK toplantısını takip edeceklerini belirtti.

Fatsa‘da siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madencilik kapasite artırımı için yaptığı ÇED başvurusu için İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı 27 Nisan 2022 tarihinde yapılacak. Ordu Çevre Derneği kapasite artırımına tepki göstererek, “Fatsa ve Ünye halkı başta olmak üzere verdiğimiz mücadeleyi devam ettirerek kapasite artırımını engellemek için hukuksal ve meşru hakkımızı kullanacağız” denildi.

“İDK TOPLANTISINA KATILACAĞIZ”

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) yönetim kurulu, Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madenciliğin kapasite artırımına dair yapılacak İDK toplantısına dair açıklama yayımladı. 27 Nisan 2022 tarihinde İDK toplantısının yapılacağı belirtilen açıklamada, “Fatsa ilçemiz sınırları içerisinde Altıntepe Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan İR:19438 ve İR:22460 Ruhsat Nolu Altıntepe Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi ve Yığın Liçi Tesisi Kapasite Artışı, Sülfürlü Cevher Zenginleştirme Tesisi (Flotasyon -Tank Liçi) ve ADT projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği’nin 11. maddesi kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan ÇED projesinin değerlendirmesi 27 Nisan 2022 tarihinde İDK toplantısında gerçekleştirilecektir. Bu toplantıya dernek olarak katılacağız. Bu konuda Fatsa ve Ünye başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla ortak mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

“ORDU’DA ORMAN VE TARIM ARAZİSİ KALMAYACAK”

Ordu Çevre Derneği kapasite artışıyla ilgili alan hakkında da bilgi vererek, “Yeni ÇED alanı 393,54 hektar. Şu an kullanılan alandan büyük. Bu alanda da siyanür kullanıldığında artık önce Fatsa ve Ünye sonra da çevre ilçeler ve deniz kullanılmaz hale gelir. Biliyoruz ki, maden sahaları yalnızca buralar değil. Ünye, Aybastı, Korgan, Kumru, Akkuş, Gürgentepe, Ulubey, Kabadüz, Altınordu, Gölköy, Mesudiye ilçelerindeki alanlar da eklendiğinde Ordu’da orman ve tarım arazisi kalmayacak” denildi.

BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN

Mücadele çağrısı yapan ORÇEV, “Fatsalı, Ünye’ye; Ulubeyli, Fatsa’ya; Korganlı, Ünye’ye sahip çıkmalı, birlikte hareket etmeli ki başarılı olunsun. Bizim köyde yok diye talan edilen yerlerdeki halkı yalnız bırakanlar yarın kendi toprakları talan edilişiyle karşı karşıya kalabilir. Zaman birlikteliği büyütme zamanı” dedi.


Evrensel

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur. Amacı; birlik ve dayanışma temelinde ekoloji mücadelesini yükselterek, daha güçlü şekilde doğayı ve yaşamı savunmaktır.
https://ekolojibirligi.org

Bir yanıt yazın

Top