Ana Sayfa > Etkinliklerimiz > Belediyeleri Ekolojik Haklar Temelinde Programlandırma ve Stratejik Plan Hazırlama Çalıştay Raporu

Ekoloji Birliği, Ekoloji Kolektifi Derneği ve Ankara Barosu tarafından 2-3 Ağustos 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen “Kamucu Yerel Yönetimler İçin Belediyeleri Ekolojik Haklar Temelinde Programlandırma ve Stratejik Plan Hazırlama Forum ve Çalıştayı”nın raporu hazırlandı. Çalıştay’ın ayrıca kitapçık haline getirilmesi çalışmaları da devam ediyor.

Belediye Kanunu’nun “Stratejik Plan ve Performans Programı” başlıklı 41. maddesine göre, nüfusu 50.000’in üstünde olan belediyelerde stratejik plan yapılması zorunlu. Yine bu maddeye göre, stratejik plan, mahalli idareler genel seçimlerinden sonra 6 ay içinde üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanıyor.

Bu amaçla da 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında Ekoloji Birliği, Ekoloji Kolektifi ve Ankara Barosu tarafından 2-3 Ağustos 2019 tarihlerinde Ankara’da 2 gün süren “Belediyeleri Ekolojik Haklar Temelinde Programlandırma ve Stratejik Plan Hazırlama Forum-Çalıştayı” gerçekleştirilmişti.

Kitapçık haline de getirilecek

2020-2024 dönemi Stratejik Plan Hazırlık çalışmaları doğrultusunda ekolojik haklara ilişkin talepler ve katkıları yerel yönetimlere iletmek ve gündemleştirmek amacıyla düzenlenen “Belediyeleri Ekolojik Haklar Temelinde Programlandırma ve Stratejik Plan Hazırlama Forum Çalıştayı” Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilmiş, ülkenin birçok yerinde ekoloji mücadelesi veren örgütlerden temsilciler, hukukçular, belediye başkanları ve bilim insanları katılmıştı.

Çalıştay ile ilgili ilk etapta ön rapor hazırlandı ve katılımcılarla eksik ve hataların giderilmesine yönelik paylaşılmaya başlandı. “Belediyeleri Ekolojik Haklar Temelinde Programlandırma ve Stratejik Plan Hazırlama Forum-Çalıştayı” ayrıca kitapçık haline de getirilecek.

Çalıştay raporunu indirmek için tıklayınız

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur.